La biblioteca a la nostra escola

El curs 2004/05 vam ser selecionats en la convocatoria feta pel Departament d’Educació en el programa d’innovació educativa ” Biblioteques escolars “puntedu”” i actualment, segueix treballant la biblioteca com uns dels elements claus del nostre projecte educatiu.

Aquest programa té els següents objectius:

  • Ser un espai de coneixement i aprenentatge.
  • Vol consolidar i impulsar el funcionament de la biblioteca com a eina bàsica d’aprenentatge en el desenvolupament de totes les àrees i per a fomentar l’hàbit lector.
  • La biblioteca ha de ser també un servei i un recurs pel professorat i un espai obert a tota la comunitat educativa.

libro3

Les biblioteques escolars “puntedu” són un element clau per promoure i contribuir a la utilització dels diferents recursos educatius i facilitar l’adquisició dels coneixements i de les tècniques necessàries per tal que els nens, les nenes i els joves aconsegueixin de manera gradual una autonomia en l’aprenentatge, sense oblidar que tothom, de qualsevol edat i condició, ha de saber accedir a l’obtenció d’informació i a gaudir de la lectura.

libro1Els “puntedu” esdevenen, per tant, un recurs bàsic per a l’aprenentatge, per a l’accés i la selecció d’informació diversa, desenvolupant tècniques útils per a l’autoformació al llarg de tota la vida, alhora que contribueixen a l’adquisició de les competències necessàries per al desenvolupament dels continguts curriculars de totes les àrees de l’aprenentatge.

“Les biblioteques aniran deixant de ser espais irrellevants i perifèrics de les escoles, per esdevenir els centres neuràlgics de la recerca d’informació que portin cap a l’aprenentatge i cap al coneixement.” Jordi Quintana

Visiteu el  Bloc de Biblioteca

 

Deixa un comentari