Carnaval 2021

Festes a l'escola

La nostra escola ofereix l'oportunitat de gaudir les festes com un punt de trobada i de participació de tota la comunitat educativa.

Les festes entren a l’escola, formen part de la nostra cultura. Ens ajuden a situar-nos en el pas del temps, en esdeveniments que passen a la nostra ciutat o barri. Ens ajuden a conèixer-nos i a intercanviar diferents maneres de celebrar un mateix esdeveniment en altres llocs del nostre entorn. L’escola obre portes, un motor generador de noves i velles cultures.

Les festes populars o altres esdeveniments ens ajuden a configurar estratègies per organitzar les famílies que participin en l’organització. Les tertúlies en la preparació de les festes són infinitament riques.

La festa, com a punt de trobada, facilita que la majoria de les famílies hi puguin assistir. Ens trobem amb els que ens ajuden a preparar les taules i poc a poc van arribant i, com una gran família, ens trobem al patí o en l’espai més gran de l’escola. 

També representen un paper important dins els currículum dels alumnes ja que serveix de motivació i de punt de partida per a molts altres aprenentatges: des de cançons, comunicació oral o amb llenguatges augmentatius i/o alternatius, expressió escrita,etc.