Agenda21 a l’escola Eulàlia Bota-Escoles Sostenibles

agenda21bcnL’Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l’ambiciós projecte planetari d’imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn més immediat.

D’on sorgeix la idea?

[tabs slidertype=”simple”] [tab]L´any 92 les Nacions Unides van organitzar una cimera de la terra a Rio de Janeiro. Allà es van evidenciar les conseqüències irreversibles que pel nostre planeta té la manera de viure el món desenvolupat. L´actual món basa el seu creixement amb l´explotació dels recursos naturals: aigua, sol i energia, provocant efectes perniciosos com l´escalfament del planeta, pèrdua de biodiversitat, etc. L´actuació dels governs era insuficient per frenar el deteriorament, calia sumar milions d´actituds individuals per a millorar les coses i promoure el pas cap una societat més sostenible. A partir d´aquí, Barcelona es va adherir en aquest projecte. En el moment que la ciutat pren el compromís per adoptar possibles solucions ambientals, la participació de les escoles té especial rellevància.[/tab] [/tabs]

L´escola és un lloc on poder imaginar i experimentar estratègies per viure d´acord amb els principis de sostenibilitat. La participació real de tots els membres de la comunitat educativa facilita que els valors ambientals arribin a la resta de la societat. El nostre projecte de l’ hort ecològic i urbà està enmarcat en aquest projecte. Volem que els nens i les nenes valorin la importància dels recursos naturals. En Juny vam presentar un projecte que va ser aprovat i dotat amb 500 €. per portar a terme les actuacions previstes en ell. És un projecte en el qual tots i totes podeu participar.

Deixa un comentari